Anasayfa /  Foto Galeri

Raci Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başkanlığına atandı.

Raci Kaya, SGK Başkanı olarak atandı. Karar, 11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Kaya, 1990'da Halk Bankası'nda göreve başladı. Ziraat Katılım Bankası’nda Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak da çalıştı. Eximbank'ta Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Raci Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başkanlığına atandı. - Sayfa 1

Raci Kaya, 1967 doğumlu bir Ankara doğumlusu olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde İktisat yüksek lisansı ve Marmara Üniversitesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra, 1990 yılında Halk Bankası'nda Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

Kariyeri boyunca çeşitli banka ve özel kuruluşlarda yöneticilik yaptı. 2007-2014 yılları arasında Aktif Yatırım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Şubat 2015-Ağustos 2016 döneminde Ziraat Katılım Bankası'nda Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Raci Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başkanlığına atandı. - Sayfa 2

Aynı zamanda Mart 2016-2018 tarihleri arasında Eximbank'ta Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Kasım 2018 - Kasım 2020 arasında IMF İcra Direktörlüğü görevinde bulundu. Aralık 2016 tarihinden itibaren T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi. Kasım 2020'de Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Raci Kaya, 11 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete atama kararıyla SGK Başkan