Anasayfa /  Politika

"Her an her şey olabilir hiçbir şeyin garantisi yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesi için yapacağı Güney Afrika seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda ziyarete ilişkin açıklamalar yaptı.

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2018 12:30

Soru cevap bölümünde ise Putin'le yapacağı görüşme ile ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan atamalara ilişkin de konuşan Erdoğan, "15-20 gün içerisinde bu işi tamamlamış oluruz. Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle...

Uluslararası işbirliği ve yardımlaşmada, kalkınma yardımları arasında Türkiye önde gelen ülkeler arasındadır. Zirveyi önemli bir fırsat olarak görüyorum. Güney Afrika'nın önde gelen işadamları ve müslüman toplumun kanaat önderleri ile bir araya geleceğiz. Zirvenin ardından Zambiya'yı günü birlik de olsa ziyaret edeceğim. Bu ziyaret Türkiye ve zambiya arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyarettir.

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Yapılan görüşmeler henüz istenilen istikamette gelişmiyor. İstenen istikamette olan yerler Afrin ve Cerablus'tur. Bu görüşmemizde bunları A'dan Z'ye tekrardan görüşeceğiz. Buralarda her an her şey olabiliyor. Biz istiyoruz ki Suriye halkı acımasız saldırılardan korunma altına alınsın.

İRAN YAPTIRIMLARI

Yaptırımlarla ilgili önce şu bilinmeli, ABD nasıl stratejik ortağımız ise bizim dünyada diğer ortaklarımızla olan ilişkimizde onlarla olan ilişkimizi kesmek bizim bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Burada kazan kazan esasına göre bir çok gelişme var. Biz bunları Obama döneminde ABD'ye açık açık söyledik, şu anda da söylüyoruz.

YENİ ATAMALAR ve OFİSLER

Şimdi Güney Afrika'ya gidiş, gelişte çalışacağız. Ofisler üzerinde kimleri nereye atıyalım. Birçok arkadaşlarımız isimleri üzerinde görüşbirliğine vardığımız zaman, kendileriyle de görüştümüz zaman isimler belli olacaktır. 15-20 gün içerisinde bu işi tamamlamış oluruz. Bu sistemde her an her şey olabilir, hiçbir şeyin garantisi yoktur. Atanmış olanlar da görevden alınabilir. Başarılı olmaya mahkumuz. Başarılı olacağız.




Yorumlar