Anasayfa /  Foto Galeri

Propolis, koronavirüsten korur mu? İşte korona virüse meydan okuyan propolisin faydaları

"Türkiye'de, koronavirüsün görülmesinin ardından, vatandaşlar alınan tüm önlemlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çeşitli besinler aramaya başladı. Korona virüs pandemisi ve kış mevsimi sebebiyle muhtemel hastalıklardan ve korona virüsten korunmak isteyen vatandaşlar çareyi propoliste buldu. İşte Propolisin faydaları...

Propolis, koronavirüsten korur mu? İşte korona virüse meydan okuyan propolisin faydaları - Sayfa 1

Fitoterapi ve apiterapi Uzmanı Doç. Dr. Engin Celep, pandemi sürecinde bağışıklık sistemini destekleyen en önemli ürünler arasına yer alan propolisle ilgili, “Propolis doğrudan Covid-19 üzerine antiviral bir etki göstererek, virüsün hücre içine girmesini ve orada çoğalmasını engelleyebiliyor” dedi.

Propolis, koronavirüsten korur mu? İşte korona virüse meydan okuyan propolisin faydaları - Sayfa 2

Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini doğal olarak destekleyen ürünler arasında adını en çok duyuran propolisle ilgili yeni yapılan çalışmalar; Covid-19’a karşı da etkili olabileceğini ortaya koyuyor.

Propolis, koronavirüsten korur mu? İşte korona virüse meydan okuyan propolisin faydaları - Sayfa 3

Fitoterapi ve apiterapi Uzmanı Doç. Dr. Engin Celep, “Yeni çalışmalar propolisin Covid-19’a karşı da antiviral etki gösterdiğini ortaya koyuyor. Propolis, doğadaki en güçlü antioksidan ve içerdiği zengin fenolik, flavonoid bileşenler sayesinde aynı zamanda güçlü bir antiviral.

Propolis, koronavirüsten korur mu? İşte korona virüse meydan okuyan propolisin faydaları - Sayfa 4

Propolisin çok çeşitli virüslere etkisi ile ilgili bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalışma var ve son dönemde yapılan çalışmalar Covid-19’a karşı da etkili olduğunu gösterdi” diye konuştu.