Anasayfa /  Spor

Portekiz Dünya Kupası'ndan elendi Ronaldo gözyaşlarına boğuldu

Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas'a 1-0 yenilen Portekiz, turnuvaya sürpriz bir şekilde veda etti. Portekiz'in yıldız ismi Cristiano Ronaldo ise maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2022 13:30

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz'i En Nesyri'nin golüyle 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Son çeyrek final maçında İngiltere'yi 2-1 mağlup eden Fransa, Fas'ın yarı finaldeki rakibi oldu.

FAS TARİHE GEÇTİ

Hırvatistan, Belçika ve Kanada'nın olduğu grubu lider tamamlayan Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. Dünya Kupası'nda puan alan(1970), Dünya Kupası'nda gruptan çıkan(1986) ilk Afrika ülke olan Fas, Dünya Kupası açısından kıtadaki öncülüğünü sürdürdü.

RONALDO YİNE YEDEK

Son 16 turunda oynanan İsviçre maçına Portekiz'de yedek başlayan Cristiano Ronaldo, Fas mücadelesine de kulübede başladı. İsviçre maçının yıldızı olan Gonçalo Ramos, Fas karşısında etkisiz kaldı. Devre arasına 1-0 geride giren Portekiz'de teknik direktör Fernando Santos, yıldız futbolcusunu 51. dakikada oyuna sürdü.

MAÇ BİTTİ, GÖZYAŞLARI BAŞLADI! BİR DEVRİN SONU...

İstekli gözükse de istediği topları alamayan, bir gol pozisyonunda da kaleci Bounou'ya takılan Ronaldo, maçın son düdüğüyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. 5 farklı Dünya Kupası'nda forma giyen ve gol atma başarısı gösteren Cristiano Ronaldo için Fas maçının son düdüğü, bir dönemin de sonu anlamına geliyordu. Maç bittikten sonra Faslı futbolcuların teselli ettiği 37 yaşındaki yıldız, tünele yaklaşırken ağlamaya başladı, reji tüneldeki görüntüye geçtiğinde ise Ronaldo'nun gözyaşları sel olmuştu.

RONALDO'NUN O ANLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar