Anasayfa /  Eğitim

Polislik başvurusu nasıl yapılacak? 2017 Lise mezunu polis alımı kimler başvuracak?

Lise Mezunu polis alımı ön başvuru süreci devam ediyor. 2 Bin 250 Erkek, 250 Kadın polis memuru adayı öğrenci alımı (2017 PMYO) başvuru ücreti ve ön başvuru aşaması hakkında detaylı bilgilendirme www.pa.edu.tr adresi üzerinden adaylarla paylaşıldı.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2017 10:12

Lise Mezunu Polis Alımı Ön Başvuruları Nasıl Yapılır? Başvuru Ücreti Nereden Yatırılır? 

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın Polis Meslek Yüksek Okullarına 2 Bin 250 Erkek, 250 Kadın Polis Memuru adayı öğrenci alımı için ön başvuru süreci devam ediyor.  

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinden (www.pa.edu.tr) geçtiğimiz hafta sonunda polis alımına ilişkin detaylar paylaşılmış ve kimlerin başvuru yapabileceği açıklanmış, dün yapılan resmi bilgilendirmeylede ön başvuru süreci resmen başlamıştı. PMYO başvuru şartlarını taşıyan adaylar 18 Mayıs 2017 tarihine kadar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet kapısına erişim sağlayıp (e-Devlet Şifresi ile) başvuru işlemlerini yapabilecekler. e-Devlet şifresi olmayan adaylar PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler. 

Başvuru Ücreti Nereye , Ne Kadar Yatırılacak?

Polis Akademisi'nce yapılan resmi duyuruda ilgili alımlar için başvuru ücreti geçtiğimiz yıl olduğu gibi 75 TL olarak belirlendi.  Başvuru ücreti ve başvuru ile ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verilmişti ; 

BAŞVURU ÜCRETİ VE HESAP NUMARASI 

BAŞVURU ÜCRETİ        : 75   (YETMİŞBEŞ Türk Lirası)     

YATIRILACAĞI BANKA    : Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara

HESAP ADI            : 2017 YILI PMYO GİRİŞ SINAVI

ALICI                    : Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye  İşletmesi Müdürlüğü

Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/Ankara “2017 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir.

(Halkbank İnternet Bankacılığından ve Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)   

UYARI: Emniyet Teşkilatı Personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.



        

UYARI: Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan; 

Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan, Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,  Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan, Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.


Yorumlar