Anasayfa /  Ekonomi /  Enerji

Petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı!

Petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı!

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2016 10:32

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Cuma günü yüzde 1.9 düştükten sonra, yüzde 1.5 kadar daha geriledi. Baker Hughes Inc. verilerine göre, aktif petrol kuyusu sayısı geçen hafta bir adet artarak 387'ye çıktı ve geçen yılın sonlarından bu yana ilk kez artış gösterdi. Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correra, ülkesinin gelecek ay yapılacak olan OPEC ve OPEC dışı üreticilerin karılacağı toplantıda üretimin kısılmasını teklif edeceğini kaydetti.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejissti Evan Lucas, "Petrol piyasasının halen aşırı arzdurumunda olması ve talebin önceye göre artmış olmasına karşın halen durgun olmasından dolayı, fiyatların 40 doların üzerine çıkmasının ardından bir miktar düzeltme geldi," dedi e "İkinci çeyrekte 35 dolar civarında bir ortalama muhtemel. Arz tarafının para sıkıntısında olduğu ve harekete geçmek zorunda kalacağına ilişkin işaretler var" şeklinde görüş belirtti.

Petrol, geçen ay 12 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördükten sonra, güçlenen talep ve ABD'de düşen üretimin piyasadaki fazlayı azalyacağı spekülasyonuna bağlı olarak, bu yıl kayıplarını geri aldı. Hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, ABD Emtia Vadeliİşlemler Komisyonu verilerine göre, Batı Teksas petrolünde (WTI) net uzun pozisyonlarını 15 Mart haftasında yüzde 17 artırarak Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Pazartesi günü vadesi dolacak olan Nisan vadeli WTI, Nymex piyasasında, 58 sent düşüşle varil başına 38.86 dolara kadar geriledikten sonra, Hong Kong saati ile 10:29'da 38.98 dolara geldi. Fiyatlar Cuma günü, önceki gün 40.20 dolar ile 3 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, 76 sent düşerek 39.44 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 30 altındaydı. Daha aktif Mayıs kontratı 34 sent düşüşle 40.80 dolara geriledi.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 36 sent ya da yüzde 0.9 düşerek varil başına 40.84 dolara kadar indi. Kontrat Cuma günü 34 sent düşerek 41.20 dolara inmişti. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 15 sent primli işlem gördü.

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.enerjihaber.com/petrol-dususunu-ikinci-gune-tasidi/1821/    

Yorumlar