Anasayfa /  Ekonomi

Perşembe günü gübrede yüzde 30 hayvan yeminde yüzde 12 indirim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda çiftçilere yönelik müjdeleri de duyurdu. Erdoğan, çiftçiler için açıkladığı müjdesinde “Tarım Kredi Kooperatiflerindeki gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptık.” dedi.

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2022 21:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda KYK yurtlarında kalan öğrenciler ve çiftçilere yönelik müjdeleri duyurdu. İşte çiftçilere yönelik gübre ve yem fiyatları indirimi ile yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilere yönelik beslenme yardımı ile ilgili alakalı gelişmelerin tüm detayları;

Çiftçilere müjde: Gübre ve yem fiyatlarında indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda "Yarından itibaren gübre, amonyum sülfat gübrelerinde yüzde 30’luk indirime gidiliyor, karma hayvan yemi de yüzde 12 indirimle satılacak. Bu sezonun pancar alım kesim fiyatını da hasattan önce açıklanacak. Pancar üreticimizin marttaki alacaklarını cuma hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz.." ifadelerini kullandı.


Öğrencilere müjde: Yurtlarda beslenme yardımı 750 tl oldu
Erdoğan, yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilere ise beslenme yardımıyla ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Erdoğan açıklamasında "Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz. Üniversite öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını koruma altına almış oluyoruz. Bu artışın 745 bin öğrencimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yorumlar