Anasayfa /  Güncel

Pegasus'tan flaş Rusya kararı! Tüm uçuşlar...

13 – 27 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya uçuşlarını askıya alan Pegasus Hava Yolları, uçuşlarını neden durduğunu açıkladı. İşte Pegasus Havayolundan yapılan o açıklama...

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2022 12:45

13 – 27 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya uçuşlarını askıya alan Pegasus Hava Yolları, uçuşlarını neden durduğunu açıkladı. İşte Pegasus Havayolundan yapılan o açıklama...

Pegasus Hava Yolları, 13 Mart (dahil) – 27 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya uçuşlarını askıya aldı.

Pegasus, uçak sigortasıyla ilgili sorunlar nedeniyle Rusya uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

Havayolu firması Pegasus konuya ilişkin olarak “Rusya Uçuşlarının Durdurulması Hakkında Açıklama” başlıklı bir bilgilendirme notu paylaştı.

Avrupa Birliği’nin Rusya Federasyonu varışlı ve kalkışlı uçak seferleri için; sigorta/reasürans, leasing, operasyon ve bakım hizmetlerine bağlı yaptırım ve yasaklar uyguladığı belirtilen açıklamada; “Mevcut durumdan kaynaklanan operasyonel riskler doğrultusunda, Rusya Federasyonu varışlı ve kalkışlı tüm uçuşlarımız, 13 Mart 2022 (dahil) tarihi itibariyle, 27 Mart 2022 tarihine kadar geçici olarak durdurulmuştur” denildi.

13 Mart (dahil) – 27 Mart 2022 tarihleri arasında Moskova, St. Petersburg, Mineralnye Vody, Grozni, Mahaçkale ve Krasnodar “varışlı” ve “kalkışlı” uçuşu olanların, ücretsiz bilet değişikliği ve kesintisiz iade hakkı bulunuyor.

Pegasus tarafından konuya ilişkin yapılan duyuru şu şekilde:

Rusya Uçuşlarının Durdurulması Hakkında Açıklama

Değerli Misafirlerimiz,

2022/328 sayılı Avrupa Birliği Regülasyonu ile Rusya Federasyonu varışlı ve kalkışlı uçak seferleri için; sigorta/reasürans, leasing, operasyon ve bakım hizmetlerine bağlı yaptırım ve yasaklar uygulanmaktadır.

Mevcut durumdan kaynaklanan operasyonel riskler doğrultusunda, Rusya Federasyonu varışlı ve kalkışlı tüm uçuşlarımız, 13 Mart 2022 (dahil) tarihi itibariyle, 27 Mart 2022 tarihine kadar geçici olarak durdurulmuştur.

Bu tarihler arasında Moskova, St. Petersburg, Mineralnye Vody, Grozni, Mahaçkale ve Krasnodar varışlı ve kalkışlı uçuşu olan misafirlerimizin, ücretsiz bilet değişikliği ve kesintisiz iade hakkı bulunmaktadır. Misafirlerimiz, bilet işlemlerini web sayfamız www.flypgs.com/bilet-islemleri ve mobil uygulamamız üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilirler.

Saygılarımızla,

Pegasus Hava Yolları

 

Yorumlar