Anasayfa /  Sağlık

Patlıcan cilt kanserini önleyebilir mi?

Patlıcan cilt kanserini önleyebilir mi?

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2016 09:53

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan patlıcanın cilt kanserini tedavi ettiği belirtildi.

Yapılan bilimsel çalışmalarda, patlıcanın özünü oluşturan solasodine glikozid ya da BEC5 olarak bilinen maddelerin cilt kanserini yüzde 100 tedavi ettiği belirlendi. 25 yılı aşkın süredir yapılan klinik araştırmalar ile yeni bir mucize adeta gün yüzüne çıktı. Patlıcanın özünü oluşturan maddenin cilt kanseri ile mücadelede oldukça önem taşıdığı tespit edildi. Patlıcanın cilt kanserini tedavi etme oranın ise yüzde 100 olduğu saptandı. Peki, patlıcanın sağlığa faydaları neler? Detaylar haberimizde… Avustralya ve İngiltere’de 25 yıl boyunca yapılan klinik araştırmaları, cilt kanseri tedavisinde doğadaki başka bir mucizeyi ortaya çıkardı. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan patlıcanın cilt kanserini tamamıyla tedavi edici özelliği olduğu belirlendi. Çalışmada, patlıcanın özünü oluşturan solasodine glikozid ya da BEC5 olarak bilinen maddelerin cilt kanserini yüzde 100 tedavi ettiği ve patlıcan tüketiminin bu kanser türünden koruduğu saptandı.

Patlıcanın faydaları neler?

Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan bir sebze türü olan patlıcan, doyurucu özelliğinden dolayı vejetaryenler tarafından oldukça tercih edilen besinlerden biri. Patlıcanı sağlık açısından bu denli faydalı olmasının nedeni ise içerdiği mineraller ve vitaminler. A vitamini deposu olan patlıcan aynı zamanda C,E ve K vitaminlerini de içeriyor. Ayrıca, potasyum, magnezyum, sodyum açısından çok zengin bir besin.

Patlıcan kalp sağlığı, diyabet ve zayıflamada son derece etkili

Kalp sağlığı için önem arz eden patlıcan, diyabet hastaları için sağlıklı bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. İçeriğindeki bol demir ise saç sağlığından tırnak sağlığına kadar etki gösteriyor. Lif ve düşük çözünürlü karbonhidratlar açısından çok zengin bir besin kaynağı olmasının yanı sıra patlıcan, kan şekerinin kontrolünü de sağlıyor. Bu özelliğiyle tip 2 diyabet hastalarının beslenmesinde büyük önem taşıyor. Patlıcan kolesterol düzeyini büyük ölçüde dengeleyerek, kan basıncı seviyesini de sağlıklı bir seviyede tutulmasına yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan bol miktarda potasyum sayesinde kalp sağlığı için bire bir… Patlıcanın faydaları saymakla bitmiyor. Bunlardan bir tanesi de beyinde meydana gelen hasarlı hücrelerin onarımı. Patlıcan, hafızanın fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine katkı sağlıyor. Vücutta demir seviyesinin düşük yada fazla olması bir çok hastalığa ve sağlık problemine neden olurken, patlıcanın içerdiği vitaminler sayesinde vücutta fazla olan demirin emilimini sağlanıyor. Patlıcan aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı bir besin olarak karşımıza çıkıyor. İçeriğindeki lifler ve düşük kalorisi sayesinde, açlık hissini bastırmaya yardımcı.

Etiketler patlıcan
Yorumlar