Anasayfa /  Spor

Panathinaikos takımı teknik direktör olarak Fatih Terim resmen duyurdu!

Futbol klübü Panathinaikos, resmi web sitesinde Fatih Terim'in takımda teknik direktör görevine geleceğini "Hoşgeldin, İmparator Fatih Terim" mesajı ve görseli ile duyurdu.

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2023 20:19

Panathinaikos, Fatih Terim'in takımın teknik direktörlük görevine geleceğini açıkladı.

Futbol klübü Panathinaikos, resmi web sitesinde Fatih Terim'in takımda teknik direktör görevine geleceğini "Hoşgeldin, İmparator Fatih Terim" mesajı ve görseli ile duyurdu.

GALATASARAY'LA 20 KUPA KALDIRDI
Sarı-kırmızılı kulüpte 22 Aralık 2017'de dördüncü kez göreve getirilen Terim, Galatasaray'ı ilk 2 sezonda Süper Lig şampiyonluğuna taşıdı. Deneyimli teknik adam yönetiminde 2019'da hem Türkiye Kupası'nı hem de Süper Kupa'yı kazanan sarı-kırmızılılar, son 2 sezonda ise beklentileri karşılayamadı.

Son dönemde sportif açıdan istenilen sonuçların alınamaması, bu sezon şampiyonluk yarışının oldukça uzağında kalınması ve Mustafa Cengiz ile Burak Elmas yönetimleriyle yaşanan anlaşmazlıkların ardından deneyimli teknik adamla yollar ayrıldı.

Galatasaray'ın başında 4 dönem (1996-2000/2002-2004/2011-2013/2017-2021) görev yapan Fatih Terim, teknik adam olarak kırılması güç rekorlara imza attı.

Sarı-kırmızılı ekibin başında toplam 20 kupa sevinci yaşayan Terim, Türk futbol tarihinin Avrupa'da kazanılan ilk başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunun da en önemli mimarlarından biri oldu.

Terim yönetiminde Galatasaray, UEFA Kupası'nı kaldırarak Avrupa'da en önemli başarısını elde ederken, 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 kez de Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 8 kez lig şampiyonluğu yaşayarak, bu alanda önemli bir rekorun da sahibi oldu.

 

Yorumlar