Anasayfa /  Ekonomi /  Enerji

Panasonic’ten Güneş Panellerinde Dönüşüm Verimliliği Rekoru

Panasonic’ten Güneş Panellerinde Dönüşüm Verimliliği Rekoru

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2016 10:58

Dünyaca ünlü dev kuruluş Panasonic, güneş paneli alanında da teknolojiyi ileri taşımayı başardı ve dünyanın en yüksek güç dönüşüm verimliliği*1 oranına ulaştı. Panasonic, AR&GE aşamasında, güneş paneli dönüşüm verimliliği olarak %23,8*2 (açıklık alanı*3: 11.562 cm2) değerine ulaştığını açıkladı. Bu oran, kristal silikon tabanlı güneş panellerinde elde edilen bir önceki dünya rekorunu kayda değer ölçüde geride bıraktı.

Panasonic, dünyanın en yüksek dönüşüm verimliliğinde tam olarak bir puanlık rekor kırdı. Kristal silikon tabanlı güneş panelinin dönüşüm verimliliğinde bir önceki dünya rekoru %22,8*4 idi. Panasonic, daha önce de silikon HIT hücrelerinde dünyanın en yüksek dönüşüm oranı olarak %25,6*4değerine ulaştığını açıklamıştı. Böylelikle Panasonic, hem kristal silikon tabanlı güneş hücreleri hem de güneş panelleri için, dönüşüm verimlilik değerlerinde dünya rekorlarının sahibi olmuş oldu.

Panasonic, kristal silikon plakadan ve amorf silikon tabakalardan meydana gelen benzersiz bir silikon HIT yapısı*5 geliştirdi ve ticari üretime başladığından bu yana silikon HIT teknolojisini kullanarak HITTM güneş paneli üzerinde sürekli iyileştirmeler yaptı. Bu yeni rekor, Panasonic’in, yüksek verimli güneş hücrelerine ve panellerine yönelik patentli HIT teknolojisinin geri irtibatlı güneş hücresi yapısı*6 kullanılarak daha da geliştirilmesiyle elde edildi.
Panasonic, ileriye dönük olarak, daha yüksek verimlilik, daha yüksek güvenilirlik ve daha düşük maliyet elde etme hedefiyle güneş paneli HITTM için teknoloji geliştirme çalışmalarını sürdürecek ve seri üretime geçmeye yönelik çalışmalar yapacak.

Kaynak: Bültenler

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://energyworld.com.tr/panasonicten-gunes-panellerinde-donusum-verimliligi-rekoru.html    

Yorumlar