Anasayfa /  Foto Galeri

Oppenheimer", Oscar yarışının favorilerinden biri olarak öne çıkıyor

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın yaşamını konu alan ve eleştirmenlerden olumlu tepkiler alan "Oppenheimer" filmi, yönetmen Christopher Nolan'a Oscar ödülü kazandırabilecek bir yapıt olarak değerlendiriliyor.

Oppenheimer", Oscar yarışının favorilerinden biri olarak öne çıkıyor - Sayfa 1

Christopher Nolan'ın imzasını taşıyan "Oppenheimer" filmi, atom bombasının yapılışını ele alıyor ve 21 Temmuz'da vizyona girmesiyle büyük bir ilgi odağı haline geldi. Aynı tarihte "Barbie" filmiyle yarışan bu yapıt, şimdiden Oscar yarışının en güçlü adaylarından biri olarak kabul ediliyor.

Oppenheimer", Oscar yarışının favorilerinden biri olarak öne çıkıyor - Sayfa 2

Oscar ödüllerinde "The Dark Knight" (2008) filmiyle dikkat çeken Nolan, o dönem birçok kategoride aday gösterilmiş ve Heath Ledger'ın Joker rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Ancak film, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında aday gösterilmeyince eleştirilmişti. "Oppenheimer" ile bu eksiklik telafi edilebilir.

Oppenheimer", Oscar yarışının favorilerinden biri olarak öne çıkıyor - Sayfa 3

181 dakikalık süresiyle Nolan'ın en uzun filmi olan "Oppenheimer", dünya genelinde 700 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek yılın en yüksek hasılat elde eden 4. filmi oldu. 2. Dünya Savaşı temasını işleyen "Oppenheimer", aynı zamanda tüm zamanların en yüksek gişe hasılatına sahip ikinci savaş filmi oldu, 527 milyon dolar hasılat elde eden "Dunkirk" rekorunu kırmış oldu.