Anasayfa /  Foto Galeri

Ömer Bulut: Yaşı, Nereli? TOKİ Başkanı Kim?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararlarla Afad, SGK ve İŞKUR gibi birçok kurumun başkanları değişti. Aynı zamanda arama motorlarında Ömer Bulut'un yaşını, nereli olduğunu ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı'nın kim olduğunu sorgulayan sorular da yoğun bir şekilde arandı.

Ömer Bulut: Yaşı, Nereli? TOKİ Başkanı Kim? - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de duyurulan atama kararlarına göre AFAD Başkanlığı'na Okay Memiş, SGK Başkanlığı'na Raci Kaya, İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne ise Samet Güneş getirildi. Ancak bu kararların yanı sıra dikkat çeken bir isim de Ömer Bulut oldu

. Şimdi merak edilen sorular arasında Ömer Bulut'un yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu yer alıyor. Ayrıca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı olarak kimin görev yaptığı da merak konusu.

Ömer Bulut: Yaşı, Nereli? TOKİ Başkanı Kim? - Sayfa 2

TOKİ'nin Başkanlığı kapsamında herhangi bir değişiklik yaşanmadı ve Ömer Bulut, TOKİ Başkanlığı görevine tekrar atandı.

Ömer Bulut kimdir?

1968 yılında Trabzon'da doğan Bulut, eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Kariyerine 1995-2001 yılları arasında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak çalışarak başladı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bünyesinde ise çeşitli görevlerde bulundu:

Ömer Bulut: Yaşı, Nereli? TOKİ Başkanı Kim? - Sayfa 3

2005-2006 yıllarında Uzmanlık, 2006-2011 yılları arasında Daire Başkanlığı ve 2011-2018 tarihleri arasında Başkan Yardımcılığı. 2018 Aralık ayından itibaren ise T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda vekâleten görev yapmaya başladı ve 31 Mart 2019'da TOKİ Başkanlık görevine asaleten atandı.

Ömer Bulut, evli bir aile babasıdır.