Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman tatil 2020? Okul kapanma ve açılma tarihleri

Okullar ne zaman tatil 2020? Okul kapanma ve açılma tarihleri ne zaman ? İşte 2020 Tatil günleri. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “Okullar ne zaman kapanacak?” sorusunun yanıtını geçtiğimiz aylarda açıkladı. Peki Okullar ne zaman ara tatile girecek? 2020 Şubat tatili ne zaman? İşte yaz tatili yaklaşırken merak edilen karne günü tarihi ve detaylar...

Abone ol
Abone ol 13 Ocak 2020 16:11

Okullar ne zaman tatil 2020? Okul kapanma ve açılma tarihleri ne zaman ? İşte 2020 Tatil günleri. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “Okullar ne zaman kapanacak?” sorusunun yanıtını geçtiğimiz aylarda açıkladı. Peki Okullar ne zaman ara tatile girecek? 2020 Şubat tatili ne zaman? İşte yaz tatili yaklaşırken merak edilen karne günü tarihi ve detaylar...

Yarıyıl zamanının yaklaşmaya başlamasıyla tarihler araştırılmaya başlandı. Peki Yarıyıl tatili ne zaman olacak 2019-2020? Sömestr 2020 tatili ne zaman başlıyor? Ne zaman bitecek? Kaç gün? 15 tatili ne zaman 2019-2020? Tüm merak edilenler haberimizde...

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN 2019-2020?
Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?
İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak. 

YAZ 2020 TATİLİ NE ZAMAN? 

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak. 

MEB 2019 - 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ
• 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başlayacak.

• 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 

• 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.

• Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

• İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

• 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

• 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

• Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanacak.

• Milli Eğitim Bakanlığının yeni takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek. 

ARA TATİLDE KARNE OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı yılda 2 kez uygulayacağı Ara Tatilde karne dağıtmayacak. Öğrenciler ve aileler dilerse E Okul Giriş sayfası üzerinden 1.dönem sınav sonuçlarını sorgulayabilecek. MEB resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ara tatilde okulların kapıları doğaya, spora, kültüre ve sanata açılacak. Öğrencilerin, dokuz günlük tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için etkinlik programı hazırlandı. 

ARA TATİLDE NELER YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığınca, ara tatilde öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de öğrenmeleri amacıyla 81 ilde sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik listesine"aratatil.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 18-22 Kasım’da yapılacak ilk ara tatil döneminde öğretmenler için, öğrenci ve velilerin de katılımıyla sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırlandı. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hazırlanan programda, eğitim ve öğretimin niteliği ve verimliliğinin artırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması, yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca derslerin işlenişine ilişkin öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaları, eğitim ve öğretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi, öğrenci, veli ve çevre etkileşiminin artırılması amaçlanıyor.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki çalışma programının ilk günü olan 18 Kasım’da, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla öğretmenlere seslenecek. Öğretmenler ilk gün, 2019-2020 eğitim öğretim yılında kasım ara tatiline kadar geçen sürede yapılan eğitim öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek. Ayrıca, yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, müze, masal anlatıcılığı, halk oyunları, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği, okulda ilk yardım, çevre bilinci, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bağımlılığı eğitimi gibi konularda mesleki çalışma faaliyetlerinde bulunulabilecek.

Öğretmenlerin bireysel, mesleki ve alan gelişimlerinin desteklenmesine yönelik etkinlik temelli uygulamaların yer aldığı programa, ilk kez öğrenci ve veliler de dahil edildi. Programda, öğretmenlerin, öğrenci ve veliler ile katılacağı sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi. Bu çerçevede konser, opera, halk oyunları, dans, resim ve heykel sergileri, Dede Korkut, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli gibi değerlerin konu alındığı etkinlikler yapılacak. Ayrıca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakalarının olacağı programda şiir, hikaye, kompozisyon yarışmaları da düzenlenecek. Müsabakalara öğretmenlerin yanı sıra öğrenci ve velilerin de katılımı sağlanacak.

Ara tatil döneminin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün içinde bulunduğu haftaya denk gelmesi nedeniyle ‘Öğretmene Vefa’ temasıyla, fark yaratan öğretmenlerle söyleşi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Şehit öğretmenler kabirleri başında anılacak, huzurevinde kalan emekli öğretmenler ziyaret edilecek.  

Yorumlar