Anasayfa /  Eğitim

Öğretmenlere performans sistemi mi geliyor! Bakan açıkladı

MEB İsmet Yılmaz, yeni dönem eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Önümüzdeki dönem eğitim sisteminde öğretmenlere performans ölçümü getirileceğini anlattı.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2017 10:29

MEB İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şehit aileleri ve gaziler için verilen iftar yemeğinde eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin geçmişe oranla daha da geliştiğini ve bu durumu eğitime borçlu olduğunu ifade etti.Türkiye’de eğitim geçmişe oranla gelişmeye devam etse de henüz istenilen hedefe ulaşılmadığını açıklayan Bakan İsmet Yılmaz eğitimde olan eksiklikleri önümüzdeki dönem elimizden geldiği kadar tamamlayacağız dedi.

2002 yılında ilköğretime erişim yüzde 91 iken 2017 yılında bu oranın yüzde 97 olduğunu, ilkokulu bitiren her iki öğrenciden sadece biri liseye giderken bu oranın 2017 yılında yüzde 82 olduğunu açıkladı. 2002 yılında liseyi bitiren 100 öğrenciden 14’ünün üniversiteye gidebildiğini, 2017 yılında ise 100 öğrenciden 41’inin üniversiteye gidebildiğini belirtti

.Eğitim sisteminde öğretmenler ile ilgilide çalışmaların bulunduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alacağız, öğretmen akademisini hayata geçireceğiz ve öğretmenlerle ilgili performans ölçümü getireceğiz dedi. Sınıflardaki öğrenci sayısı azalacak, öğretmen sayısı artırılacak, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azalacak ve daha kaliteli bir eğitim sistemi getirilecek. Ortaokul birinci sınıflar yabancı dil ağırlıklı hale gelecek. Mesleki ve teknik eğitime daha çok önem verilecek ve eğitime ayrılan bütçe artırılacak açıklamalarında bulundu. 


Yorumlar