Anasayfa /  Politika /  Ak parti

O yasakla basın özgürlüğü eleştirilerinde hedef değişti!

Avrupa'nın basın özgürlüğüne yönelik tutumları nedeniyle sık sık eleştirdiği AK Parti hükümeti, Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanmasına tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu kararlar neofaşistlerin, Neonazilerin ekmeğine yağ sürüyor" dedi.

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2017 12:33

Başbakan Yardımcısı Numan KurtulmuşDaily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanmasıyla ilgili, "Bunlar, akla ziyan tavırlar, kararlardır. Daily Sabah gazetesi, Türkiye’de olup bitenleri bütün dünyaya İngilizce olarak yaymaya gayret eden bir gazetemiz. Hani fikir özgürlükleri, hani ifade özgürlükleri? Ne demek, bir gazetenin Avrupa Parlamentosuna girişini yasaklamak." dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye’de herhangi bir resmi toplantıda gazetelerin akreditasyonu söz konu olduğu zaman avazı çıktığı kadar bağıranların ortaya koyduğu bu çifte standardı nasıl izah edeceğiz, kendileri bunu nasıl izah edecekler? Asla kabul edilemez. Söylediğimiz zaman da kızıyorlar. Tek yanlı bu kararlar neofaşistlerin, Neonazilerin ekmeğine yağ sürüyor." diye konuştu. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının yasaklanmasına ilişkin, "Öyle gözüküyor ki AP Başkanı ve oradaki sayın üyelerin bir kısmı Türkiye hakkındaki doğru haberlerden, doğru bilgilerden, gerçeklerden rahatsızlar. Bu AP Başkanı'nın aldığı bu karar esasında Avrupalıların çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Biz bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'ye her defasında terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye'de suç işleyen, terör örgütlerine destek olan, propaganda yapan kişiler nedeniyle açılan soruşturmalarda itham yapanların herhangi bir teröre, şiddete, olaya karışmayan, suç işlemeyen sadece ve salt haber yapan ve yorum yapan gazeteyi Parlamento'ya sokmaması çifte standardın çok net bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar