Anasayfa /  Ekonomi

O Şehirlere Hibe ve Faizsiz Kredi İmkanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında 11 ilde kendi ev ve iş yerini yapmak isteyenlere hibe ve faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu program ile desteklenen vatandaşlar, kendi konutlarını veya iş yerlerini kurma fırsatı elde ediyorlar. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2023 10:47

Depremden etkilenen 11 ilde, kendi inşaatını yapmak isteyen afetzedelere destek sağlanacak. Hem hibe hem de faizsiz kredi imkanları sunulacak olan "Yerinde Dönüşüm" projesi için başvurular başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerindeki 22 noktada açılan yapım ve dönüşüm ofislerinden bilgi alınabileceğini belirtti. Depremzedeler, projeye e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Proje kapsamında konut için 500 bin lira, iş yeri için ise 250 bin lira hibe verileceği ifade edildi. Ayrıca, afetzedelere ödemeleri olmayan iki yıl süreyle on yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sunulacak.

800 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Konutta 800 bin liraya, iş yerlerinde ise 500 bin liraya kadar Kredi kullanılabilecek. Yerinde Dönüşüm projesinde, sıvılaşma olan noktalar ile fay hattı ve dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmeyecek.

Yorumlar