Anasayfa /  Politika

O isim Ali Babacan'ın oy oranını açıkladı !

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan'ın yeni partisinin oy oranı ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2019 13:08

Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan ekibi, Aralık ayında ilan edecekleri partileriyle ilgili anket yaptırdı. Babacan’ın kurmayı, “Partimizi kurmadan dahi oyumuz yüzde 12 civarında” dedi.

Yeni parti çalışmalarını aralıksız sürdüren Ali Babacan’ın, partisini Aralık ayı içerisinde ilan etmesi bekleniyor. Hatta Babacan, İstanbul ve İzmir ekibine, “İl başkanlığı için merkezi bir noktada bina bakın” talimatı vermişti.

Kurucular kurulundaki isimler konuşmayacak
Babacan'ın ekibinden bir siyasetçi, Ali Babacan’ın kurucular kurulu için teklif ettiği isimlerin yüzde 80’inin kabul ettiği fakat konuşmamaları yönünde gerekli telkinde bulunulduğu ve önümüzdeki günlerde netleşen kurucular kurulundaki isimlerle geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını belirtti.

3 eski bürokrat bizimle birlikte
Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiyle kıyasladıklarında kendilerinin daha yeni yüzlerle yola çıkacaklarını ifade eden siyasetçi, kadroda eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, eski Hazine Müsteşar yardımcısı Cavit Dağdaş ve eski Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir’in de yer aldığını, partinin teşkilat çalışmasını ise eski bakanlar Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin’in yürüttüğünü söyledi.

Aralık ayında dilekçeyi vereceğiz
Aralık ayında partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirten siyasetçi, Babacan’ın partinin tüzük ve programı için çalışan ayrı bir kadrosunun da olduğunu, özellikle adalet, özgürlük, eğitim, başta olmak üzere partinin yol haritasının halktan büyük destek görecek şekilde hazırlandığını kaydetti.

Partimizi ilan etmeden oyumuz yüzde 12 civarında
Kurucu kadroda sanatçı, gazeteci, mühendis, hukukçu dahil bir çok meslek dalında alanında uzman kendini geliştirmiş isimlerin olduğunu belirten siyasetçi, “Ali Bey önümüzdeki günlerde yine bir medyamıza değerlendirmede bulunacak. Parti’nin logosu ve ismi de yakın süreçte hazır olacak. Bir çok ilde il başkanları belirlendi. Hem biz hem de bağımsız anket şirketleri yeni partiler ve diğer partilerin oy oranlarıyla ilgili kamuoyu araştırması yaptırıyor. Bu sonuçlara göre diyorum ki biz daha partimizi ilan etmeden oy oranımız yüzde 12 civarında. Hatta bazı anketlerde yüzde 14’ü buluyor. Partimiz kurulduktan sonra bu oy oranımız daha yükselecektir. Toplum başta ekonomi olmak üzere her alanda sorunları çözecek isim olarak Ali Bey’i görüyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Yorumlar