Anasayfa /  Foto Galeri

O güne dikkat! Serin hava ve kuvvetli sağanak yolda… 19 Mayıs 2021 Çarşamba hava durumu

Mayıs ayı itibariyle yurt geneli hava durumu Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyrediyor. Vatandaşlar 19 Mayıs Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak, hava bugün nasıl olacak sorularını araştırıyor. Yurt geneli hava durumu 19 Mayıs Çarşamba günü bazı bölgelerde yer yer sağanak yağış bekleniyor. İşte 19 Mayıs Çarşamba Türkiye genelinde hava durumu...

O güne dikkat! Serin hava ve kuvvetli sağanak yolda… 19 Mayıs 2021 Çarşamba hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre cuma günü yeni bir yağışlı hava dalgası yurdu etkilemeye başlayacak. İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere yurdun batı kesimlerinin tamamını saracak yağışla birlikte hava sıcaklıkları düşecek.

O güne dikkat! Serin hava ve kuvvetli sağanak yolda… 19 Mayıs 2021 Çarşamba hava durumu - Sayfa 2

Yerel sağanaklar Türkiye’yi etkilemeye devam ediyor, tahminlere göre cuma günü sağanak yağışlar etki alanını genişletecek, Marmara ve Ege Bölgesi’nin tamamında görülecek. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında 5-7 derece dolaylarında düşüş meydana gelecek. Sağanak yağış hafta sonu boyunca birçok şehirde hayatı etkileyecek.

O güne dikkat! Serin hava ve kuvvetli sağanak yolda… 19 Mayıs 2021 Çarşamba hava durumu - Sayfa 3

BUGÜN İÇİN 8 İLE UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Rize, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

O güne dikkat! Serin hava ve kuvvetli sağanak yolda… 19 Mayıs 2021 Çarşamba hava durumu - Sayfa 4

Hava sıcaklığının ise Trakya ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.