Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Nükleer enerji ile çalışan uçan otel yaptılar!

Devasa uçan otel Sky Cruise'un tasarım videosu yayımlandı.. Yapay zeka tarafından yönetilecek ve nükleer enerji ile çalışacak uçan otel 5 bin kişi kapasiteli. Devasa uçan otel Sky Cruise Hotel'de restoranlar, alışveriş merkezi, spor salonları, tiyatro ve yüzme havuzları yer alıyor. İşte büyük ilgi toplayan tanıtımı ile Sky Cruise Hotel.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Temmuz 2022 16:59

Devasa uçan otelin animasyonu yayınlandı. Sky Cruise Hotel projesinin animasyonunu hazırlayan Hashem Alghaili, projenin "ulaşımın geleceği" olabileceğini ifade ediyor. Nükleer enerji sayesinde aylarca havada kalabilmesi planlanan devasa uçan otel projesinin 2040 yılına kadar gerçeğe dönüştürülmesi hedefleniyor.

20 ana motordan oluşan ve gücünü nükleer enerjiden alan Sky Cruise Hotel için eleştiriler de yoğun şekilde arttı. Nükleer enerji ile çalışan otelin kaza sonucu düşmesi durumunda büyük bir felakete yol açabileceği iddia ediliyor. 20 motoru bulunan ultra büyük uçak nükleer füzyon enerjisi ile çalışıyor. Füzyon reaksiyonları sırasında ortaya çıkan enerjinin büyüklüğü de uçağın yıllar boyunca havada kalmasını sağlıyor.

Devasa uçan otelin bakımlarının da havada yapılacağını ifade eden tasarımcılar bunun da dünyada bir ilk olarak tarihe geçeceğini söylüyor. Sky Cruise Hotel tam anlamıyla bir kompleks. 

Uçak İçerisinde çok sayıda restoran, yüzme havuzu, AVM, tiyatro ve spor salonu barındıran proje, Alghili'ye göre düğün gibi organizasyonlar için de kullanılabilir. Ancak tasarımı inceleyen uzmanlar Sky Cruise Hotel projesinin hayalden öteye geçemeyeceğini savunuyor. 

Etiketler otel Gündem
Yorumlar