Anasayfa /  Foto Galeri

Nilüfer Aydan’ın 'FETÖ propogandası ve Erdoğan'a hakaret'ten hapsi isteniyor

80 yaşındaki ünlü oyuncu Nilüfer Aydan hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan ve FETÖ/PYD propangandasından hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ünlü oyuncunun sosyal medya paylaşımlarının kendisini yazmadığını iddaa ediyor..

Nilüfer Aydan’ın 'FETÖ propogandası ve Erdoğan'a hakaret'ten hapsi isteniyor - Sayfa 1

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, 80 yaşındaki ünlü oyuncu Nilüfer Aydan hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan ve FETÖ/PYD propangandasından hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ünlü oyuncunun sosyal medya paylaşımlarının kendisini yazmadığını iddaa ediyor

Nilüfer Aydan’ın 'FETÖ propogandası ve Erdoğan'a hakaret'ten hapsi isteniyor - Sayfa 2

"Cumhurbaşkanını tahkir kastı"

İddianamede yer alan konular ise şöyle, Nilüfer Aydan’ın 2016-2017 ve 2018’de yaptığı 4 paylaşımın 'Cumhurbaşkanını tahkir kastı' ile yaptığı iddiasıyla paylaşımların düşünce ve eleştiri özgürlüğünde değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Nilüfer Aydan’ın 'FETÖ propogandası ve Erdoğan'a hakaret'ten hapsi isteniyor - Sayfa 3

''FETÖ/PDY övgüleri içeren bir paylaşımım yok"

Soruşturma kapsamında ifade veren Aydan ise sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak feto/pyd  övgüleri içeren bir paylaşımının olmadığını belirtti.

Nilüfer Aydan’ın 'FETÖ propogandası ve Erdoğan'a hakaret'ten hapsi isteniyor - Sayfa 4

"Parktaki gençler yazmış olabilir"

Türk sinemasının duayen oyuncusu Aydan, yaşından dolayı ve teknolojiyi de yeterince bilmediğinden bazen parkta otururken herhangi bir şey yazdıracağı zaman orada bulunan gençlere paylaşımlarını yazdırdığını söyledi.

Aydan, “Suça konu paylaşımları kendi cep telefonundan parkta oturan gençler tarafından yazılmış olabilir” dedi.