Anasayfa /  Güncel

Nijer'deki Türk vatandaşları özel THY seferiyle İstanbul'a döndü

Nijer'deki askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması sebebiyle mahsur kalan Türk vatandaşları, THY'nin düzenlediği özel seferle İstanbul'a döndü.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2023 12:24

Nijer'deki askeri darbenin ardından İstisnai uçuş izniyle başkent Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan kalkan TK635 sefer sayılı Airbus A330-200 tipi uçak, İstanbul Havalimanı'na sabah saat 04.30 civarında ulaştı. Çoğunluğu Türk vatandaşı olan yolcular, uçağın inişinin ardından terminale alındı ve pasaport kontrolünden geçerek yurda giriş yaptı.

Dönüş uçuşunu gerçekleştiren Türk vatandaşlarından Oktay Kutlu, Nijer'de bir yıldan fazla süredir çalıştığını belirterek, darbe sonrası yaşanan havaalanı kapanması nedeniyle dönüşlerinin ertelendiğini söyledi.

Kutlu, "Konsolosluğumuz ve yetkililerimiz bize büyük destek sağlayarak dönmemizi mümkün kıldı. Sağ olsunlar, bu zorlu süreçte yardımcı oldular ve buraya gelmemizi sağladılar." dedi.

Biletleri daha önce ertelenen yolculardan Tuğyan Işık ise Nijer'de yaşanan elektrik kesintilerinin hayatı zorlaştırdığını ifade etti. İç sistemlerde yaşanan sorunlar nedeniyle dönüşlerinin geciktiğini belirten Işık, "Devletimize ve yetkililere teşekkür ederiz. Özel izinle gerçekleşen bu sefer, büyük bir ihtiyaca cevap verdi. Elektrik kesintileri nedeniyle günlük yaşam büyük zorluklarla geçiyordu." şeklinde konuştu.

Etiketler THY nijer istanbul
Yorumlar