Anasayfa /  Dünya

New York Times'tan şok iddia: Türkiye'deki ölü sayısı doğru değil !

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs tablosundaki rakamların doğru olmadığını iddia etti.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2020 13:28

TRHaberler ÖZEL | 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin koca her gün Türkiye'deki koronavirüs vakaları ile ilgili bilgilendirmeler yapıyor.

Türkiye'deki toplam koronavirüs vaka sayısı, iyileşen hasta sayısı, yapılan test sayısı ve toplam ölüm sayısı gibi rakamları paylaşan Fahrettin Koca, sık sık illere göre de koronavirüs durumunu açıklayarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Son olarak 20 Nisan 2020 tarihinde paylaşılan koronavirüs Türkiye tablosuna göre toplam vaka sayısı 90 bin 980, toplam ölü sayısı ise 2 bin 140'a ulaşmış durumda.

Fahrettin Koca'nın paylaşımına göre 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de toplam iyileşen koronavirüslü hasta sayısı ise 13 bin 430.

NEW YORK TIMES'DAN OLAY YARATACAK İDDİA !

ABD'de yayın yapan New York Times gazetesinin ortaya attığı bir iddia ise bugün gündemi oldukça karıştırdı.

New York Times gazetesi, İstanbul'daki ölüm oranlarını inceleyerek açıklanan tablodaki rakamların doğru olmadığını, toplam vaka ve ölüm sayısının açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu iddia etti.

İstanbul'da son 2 senedeki ölüm sayılarını inceleyen New York Times, geçen yıla göre 9 Mart ile 12 Nisan arasındaki ölüm akamlarının 2 bin 100 kişi arttığını belirtti.

Söz konusu inceleme sonrası New York Times, ölümlerin bu kadar yükselme sebebinin koronavirüs olma ihtimali üzerinde durdu.

Bu ölüm artışının sadece İstanbul'da olduğunu açıklayan New York Times, Türkiye genelinde ise koronavirüs tablosundan çok daha fazla ölüm olduğunu ancak açıklanmadığını iddia etti.

New York Times'ın bu incelemesi sonrası gazete sosyal medya platformu olan Twitter'da gündem listesinde ilk sırada yer aldı. New York Times'ın iddiası ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: TRHaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar