Anasayfa /  Dünya

Netanyahu'yu kendi partisi içinde dahi tartışma konusu oldu

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması konusunda, hatta kendi partisi Likud içinde bile tartışmaların yaşandığı ifade edildi.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2023 15:00

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması konusunda, hatta kendi partisi Likud içinde bile tartışmaların yaşandığı ifade edildi.

Kanal 13 televizyonunun haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun geleceği, Gazze savaşı bağlamında Likud Partisi içindeki bakanlar ve milletvekilleri arasında da tartışma konusu haline geldi.

Tartışılmaya başlandı

Likud üyesi bakanlar ve milletvekillerinin, Başbakan Netanyahu'ya duyulan güveni geri çekme ve yeni bir liderle devam etme olasılığını değerlendirdikleri bildirildi. Ayrıca, muhalefet liderleri arasında da bu konunun tartışılmaya başlaması durumun ciddiyetini yansıttığına dikkat çekildi.

Haberde, Likud milletvekillerinin bu tutumu neden aldığına da vurgu yapılarak, Netanyahu'nun partinin başında kalması ve gelecek seçimlerde başarısız olması durumunda bu milletvekillerinin siyasi sahnede etkili olamayacakları endişesiyle hareket ettikleri belirtildi. Dolayısıyla, Gazze'deki savaşın sona ermesinin ardından güvenoyunu geri çekme olasılığını değerlendiren bir milletvekili grubu olduğu belirtildi.

Bu durumda, hükümetin başında seçimlere katılmayacak, Likud içinden öne çıkan bir ismin liderlik edeceği beklentisi bulunuyor. Ancak, Netanyahu'nun bu girişimi engellemek için yeterli zamanı olacağı ve bu nedenle durumun "karmaşık bir siyasi adım" olarak nitelendirildiği belirtildi.

Partisi güç kaybetti

İsrail'deki en son anketler, Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi'nin güç kaybettiğini, bununla birlikte Ulusal Birlik Partisi ve lideri Benny Gantz'ın yükselişte olduğunu gösteriyor.

Etiketler Netanyahu
Yorumlar