Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Neflix Türkiye'den çekiliyor mu? Netflix yasaklandı mı?

Netflix hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında birçok kişi Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeyeceğini merak etmeye başladı. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in iddiasına göre Netflix, 'eşcinsellik' sansürü için AK Parti ile restleşti ve Türkiye'deki çekimlerini durdurma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 19 Temmuz 2020 10:37

Netflix hakkındaki “Türkiye’den çekiliyor” iddaiları sosyal medyayı salladı. Netflix’in AK Parti ile yaptığı ‘eşcinsellik’ sansürüyle ilgili pazarlığın restleşmeyle sonuçlandığını ve Türkiye’deki dizi çikimlerinin durdurulduğunu öne sürdü.

FATİH ALTAYLI DA KÖŞESİNE TAŞIDI

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü yazısında “Netflix'in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı bir işin, RTÜK'ün müdahalesi sonucu iptal edildiğini belirtmişti.

Netflix yasaklandı mı?

Ülkemizde de hizmetlerini sürdüren Netflix, ücretli bir dizi yayın platformu. Hakan Muhafız, Atiye, Rise of Empires: Ottoman gibi dizileri ile Türkiye’de de çalışmalarını sürdüren şirket, son olarak Aşk 101 dizisi ile gündeme gelmişti. Eşcinsellik konusunda belli bir kesimden oldukça eleştiri alan Netflix, halkı eşcinselliğe özendirmek ile suçlanıyor.

Cüneyt Özdemir’in Twitter‘dan attığı bir gönderi sonrasında, Netflix Türkiye yasağı gündeme geldi. Netflix ve AK Parti arasında bir görüşme gerçekleştirilirken, taraflar uzlaşamamış durumda. Netflix şu an için Türkiye'de yasaklanmadı ancak görüşme eşcinsellik konusu üzerinde durmakla birlikte, Netflix’in restleşmesi ile son bulmuşa benziyor.

Yorumlar