Anasayfa /  Sağlık

Nefes Terapisi Nasıl Uygulanır?

Nefes Terapisi Nasıl Uygulanır?

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2016 17:36

 Solunum ve nefes terapisi (SNT), bilgisayar yazılımı ile çalışan, nefes alıp verme tekniğinizi geliştiren ve bu sayede kaygıyı yatıştırıp odaklanmayı sağlayan bir sistemdir.

Uygulama için giysinizin üzerinden diyafram hattına sarılacak elektrotlu bir kuşak ile bilgisayarın karşısında bir kaç dakika normal düzende nefes almanız yeterlidir.
Aklınıza gelebilecek sorular
Canım yanar mı, bir ilaç verilecek mi?
Hayır. Tıpkı Neurofeedback gibi, SNT de hiçbir dış müdahale gerektirmez. Ölçüm yapmak ve geliştirilmiş özel bir yazılım ile bilgisayar ekranı karşısında egzersiz yapmaktan ibaret bir uygulamadır.
Değişim ve gelişim nasıl ölçülecek?
BrainCenterofIstanbul’a ilk geldiğinizde yapılan testler yanı sıra SNT ile normal nefes alıp veriş paterniniz de saptanır. 14 seanslık uygulama sonrasında hem testler hem de nefes alıp veriş paterninizdeki ölçümler tekrarlanarak kaydedilen gelişme görülebilir.
Neurofeedback ve SNT birlikte uygulanabilir mi?
Evet. Bu iki uygulama aynı mantıktan yola çıkılarak hazırlanmıştır. İkisi de uygulayarak öğrenmek yöntemiyle çalışır. Birlikte kullanımları hiçbir sorun yaratmayacak, etkiyi daha da artıracaktır.
Yaş sınırı var mıdır?
Hayır. Uzmanımızın söylediğini anlayacak durumdaki herkes bu programa katılabilir. Öğrencilerde sağladığı başarı kadar, çalışanlarda ve yaşlılarda da önemli yararlar sağlayacaktır.

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.habersaglik.com.tr/saglik/nefes-terapisi-nasil-uygulanir-h2532.html    

Yorumlar