Anasayfa /  Güncel

Naci Görür, Diyarbakır ve Malatya'ya "yeni fay" uyarısı yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sismik hareketlilik devam ediyor. 6 Şubat'taki depremler levha hareketlerini hızlandırdı. Prof. Dr. Naci Görür, Arap levhasının Avrasya'ya doğru hareket ederek Doğu Anadolu'yu sıkıştırdığını söyledi. Bu nedenle Diyarbakır'da sıkışmaya bağlı depremlerin artabileceğini belirtti. Malatya'da yaşanan son depremin artçı bir sarsıntı olmadığını ve hangi fay tarafından üretildiğini henüz bilemediklerini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 12 Ağustos 2023 13:32

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından sismik hareketlilik devam ediyor. Antalya, Bingöl, Malatya ve Diyarbakır'da son 6 ay içinde 4'ten büyük depremler yaşandı.

Malatya'da Yeşilyurt merkezli 5.3, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4.2, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 4.5, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin artçıları olduğunu ve bu artçıların devam edeceğini ifade etti. Malatya'daki son depremin ise Doğu Anadolu fayı üzerinden gelmediğini, "yeni bir fay" uyarısında bulundu.

Görür, Diyarbakır'da sıkışmaya bağlı olarak deprem artışının beklendiğini söyledi. Arap levhasının Avrasya'ya doğru hareket etmesiyle Doğu Anadolu'nun sıkıştığını belirten Görür, bu nedenle sıkışmaya bağlı depremlerin artabileceğini belirtti.

Malatya'daki son depremin ise artçı bir deprem olmadığını ve hangi fay tarafından üretildiğini henüz bilmediklerini açıkladı.

Yorumlar