Anasayfa /  Foto Galeri

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti! İşte usta sanatçının hayatı ve bilinmeyenleri

Müslüm Gürses Ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anılmaya devam ediyor. Müslüm Gürses, arabesk müziğin akla gelen ilk ismi ve dinleyici kitlesi tarafından da 'Müslüm Baba' olarak anılırdı. Usta sanatçı, 7 Mayıs 1953 doğdu ve 3 Mart 2013 tarihinde de hayatını kaybetti. İşte 3 Mart 2013'te 59 yaşındayken İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden usta sanatçının hayatına dair bilinmeyenler...

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti! İşte usta sanatçının hayatı ve bilinmeyenleri - Sayfa 1

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan ünlü sanatçı Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde, tarım işçileri Mehmet ve Emine Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Zeyno ve Ahmet adında iki kardeşi olan Gürses'in ailesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Gürses henüz 3 yaşındayken Adana'ya göç etti.

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti! İşte usta sanatçının hayatı ve bilinmeyenleri - Sayfa 2

14 YAŞINDAYKEN SES YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Müslüm Gürses, ilkokuldan sonra eğitime devam edemeyerek, bir süre ayakkabı tamircisi ve terzi olarak çalıştı. Babasının engellemesine rağmen, annesinin desteğiyle 1967'de henüz 14 yaşındayken Adana'da bir çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katılan sanatçı, birinci olarak dikkati çekti.

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti! İşte usta sanatçının hayatı ve bilinmeyenleri - Sayfa 3

Sanatçı, yarışmadan sonra "Gürses" soyadını kullanırken, bir yandan da halk eğitim merkezinde müzik dersleri almaya başladı. Kendisine yapılan teklifle kısa bir süre çay bahçesinde türkü söyleyen sanatçı, işlerin iyi gitmemesi sebebiyle terziliğe geri döndü.

Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 9 yıl geçti! İşte usta sanatçının hayatı ve bilinmeyenleri - Sayfa 4

Gürses, müziğe başladığı ilk yıllarla ilgili yaptığı bir açıklamada, "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum." ifadelerini kullanmıştı.