Anasayfa /  Güncel

Murat Köse kimdir? Mamak Belediye Başkanı Murat Köse hayatı!

Son günler de gündemden düşmeyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2022 15:00

Son günler de gündemden düşmeyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. İşte detaylar...

MURAT KÖSE KİMDİR, NERELİDİR?

Murat Köse, 1968 yılında Ankara Mamak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini, halen ikamet ettiği Abidinpaşa’da tamamladı. Aslen memleketi Ankara Şereflikoçhisar'dır.

Lisansını Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünde, Yüksek Lisansını Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında “Başkanlık Sistemi” çalışmasıyla yaptı.

Doktora öğrenimine Ankara, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde “Kent Sosyolojisi ve Kentsel Dönüşüm” alanında devam ediyor.

MURAT KÖSE DAHA ÖNCE HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

AK Parti, Mamak İlçe Teşkilatında başladığı teşkilat çalışmalarına AK Parti, Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak devam etmiş, 2003-2009 seneleri arasında AK Parti, Ankara İl Teşkilatı’nda 1. ve 2. Olağan Kongreleriyle yönetim kurulu üyesi, 2014 yılında AK Parti, Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2009-2014 seneleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyeliği, Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde yer almıştır.

2015 yılı Genel Seçimlerinde AK Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı olmuştur.

Köse, 2014-2015 senelerinde, Amerika Birleşik Devletleri Chicago, Illinois Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden “Şehir, Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” alanında proje bazlı araştırmalar yapmak üzere kabul alarak çalışmalar yürütmüştür.

Bugüne kadar yirmiden çok ülkede, onlarca şehri ziyaret etmiş, belediyelerin şehir hayatına katkısını, özel projeleri ve belediyelerin yürüttüğü çalışmaları yerinde görüp inceleme imkânına sahip olmuştur.

Eğitim alanında 1993 senesinde başladığı iş hayatında, yönetim kurulu başkanı ve kurucu olarak iki farklı kolejde devam etmektedir.

Yorumlar