Anasayfa /  Foto Galeri

Müge Anlı’da Filiz Karadavut cinayetinde flaş gelişme! 16 yıl sonra tutuklandı

2006 yılında Kayseri'de kaybolan 16 yaşındaki Filiz Karabulut dosyası kaybından 12 yıl sonra cinayet dosyasına dönmüştü. Müge Anlı'da araştırılan olayla ilgili enişte Umut Çakırer baldızını öldürmek suçundan tutuklanmıştı. Eşinin cinayeti işlediğine inanmayan Çiğdem Çakırer ise yıllardır hiçbir haber alınamayan kardeşi Filiz'in hayatta olduğunu iddia ediyordu. Filiz Karadavut davasında 16 yıl sonra yaşanan gelişmeyi Müge Anlı canlı yayında aktardı.

Müge Anlı’da Filiz Karadavut cinayetinde flaş gelişme! 16 yıl sonra tutuklandı - Sayfa 1

2006 yılında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan ve Müge Anlı'da araştırılan Filiz Karabulut olayında flaş bir gelişme yaşandı. Müge Anlı, Filiz Karadavut cinayetiyle ilgili son dakika gelişmesini canlı yayında aktardı. 

Müge Anlı’da Filiz Karadavut cinayetinde flaş gelişme! 16 yıl sonra tutuklandı - Sayfa 2

Kayseri'de 16 yaşında kaybolan ve 12 yılın sonunda cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Filiz Karadavut'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan eniştesi Umut Çakırer'e (38) verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Müge Anlı’da Filiz Karadavut cinayetinde flaş gelişme! 16 yıl sonra tutuklandı - Sayfa 3

Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Fevziçakmak Mahallesi'nde, 17 Eylül 2006'da evinden ayrılan Filiz Karadavut'tan bir daha haber alınamadı. Filiz Karadavut dosyası, 12 yıl aradan sonra tekrar açıldı. Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Karadavut'un, en son 19 Eylül 2006 tarihinde öğleden sonra inşaat işiyle uğraşan eniştesi Umut Çakırer ve ablası Çiğdem Çakırer'in yanına gittiğini belirledi. 6 aylık takibin ardından gözaltına alınan Çakırer, sorgusunda, baldızını iple boğarak öldürdüğünü, cesedini ise Yuvalı Mahallesi'ndeki mağaraya gömdüğünü itiraf etti. Bölgede iş makineleriyle yapılan aramada, Filiz Karadavut'un cesedi bulunamadı.

Müge Anlı’da Filiz Karadavut cinayetinde flaş gelişme! 16 yıl sonra tutuklandı - Sayfa 4

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Umut Çakırer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çakırer hakkında, Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ile 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Umut Çakırer, tutuklu yargılandığı davanın geçen yıl 11 Şubat'ta görülen karar duruşmasında, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.