Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

MSB acı haberi duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı ve akabinde sağlanan temasta 6 askerin şehit olduğunu ve 1 askerin de yaralandığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2023 00:39

MSB, Irak'ın kuzeyinde PKK tarafından düzenlenen saldırı ve akabinde sağlanan temasta 6 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı ve akabinde sağlanan temasta 6 askerin şehit olduğunu ve 1 askerin de yaralandığını bildirdi.

MSB tarafından yapılan hain saldırıya ilişkin açıklamada, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının kaçış istikametlerine yönelik düzenlenen hava harekatlarında ilk belirmelere göre 7 teröristin etkisiz hale getirildiği de bildirildi. 

MSB tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra MSB'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:
Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

PKK'YA YÖNELİK OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR: 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de Rabbimden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Milletimizin Başı Sağ Olsun Irak’ın kuzeyinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Irak’ın kuzeyinde şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Terör örgütleri ve uzantılarına karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan üç askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Pençe harekat bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailelerine başsağlığı diliyorum. Çatışmada yaralanan Mehmetçiklerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Aziz milletimizin kahraman evlatlarının gayretiyle, son terörist de etkisiz hale getirilene kadar Türkiye’nin terörle mücadelesi devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun.

İstanbul Valiliği: "Irak'ın kuzeyinde şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimizin ruhları şad, makamları ali olsun. Kederli ailelerimizin, ordumuzun ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralı askerlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Pençe harekat bölgesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Değerli ailelerinin, silah arkadaşlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Çatışmada yaralanan Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyoruz.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Irak'ın kuzeyinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

Etiketler MSB Irak şehit
Yorumlar