Anasayfa /  Politika

Mithat Sancar'dan Meral Akşener'e yanıt

Meral Akşener, Siirt'te bir kişinin "Burası Kürdistan" sözleri üzerine o kişinin HDP'li olduğunu açıklayıp "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" demişti. Mithat Sancar HDP'nin grup toplantısında bu sözlere yanıt verdi.

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2021 14:49

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Meral Akşener'in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz" açıklamasına ilişkin olarak, " HDP tam da halk içine konumlamıştır" yanıtını verdi. Sancar partisinin grup toplantısında konuştu. 

Sancar şu ifadeleri kullandı:

"Yarın 4 Kasım. Partimize yönelik siyasi darbenin 5’inci yıl dönümü. Bizler eşit ve ortak bir yaşamı kurmakta ısrar ediyoruz.  Bu ısrarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasi darbe operasyonu tüm hızıyla devam ediyor ama HDP’nin inadı da sürüyor.

HDP halkın içine, umut adresi olmaya, eşit ortak yaşam, demokratik gelecek ve özgürlük hedefine konumlanmıştır. Söyleyecek sözü anlatacak hikayesi kalmayanlar, eski düzenin güvenli gölgesine sığınıyorlar. Bu gölgenin güven sağlayacak gücü kalmamıştır. Kim ki iktidara yaranmak amacıyla iktidarın sözlerine yanaşırsa iktidarın kaderini paylaşacaktır.

Karanlık kuyuya düşeceklerdir. Çünkü çürüyeceklerdir, unutulacaktır. Halkın hafızası demokrasi, özgürlük, refah istiyor. HDP’ye iktidar diliyle saldıranlar acizdir. Eğer yalan söyleyecekseniz bile karşıdakine güven vermeyi yaratarak yapın bunu.

HDP şuradadır, buraya konumlanmıştır demek üretecek söz bulamamak, kendisine söylenen itirazları, eleştirileri hazmedememek demektir.”

Yorumlar