Anasayfa /  Güncel

MİT: YPG-ABD ortak tatbikatın koordinasyon sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi

MİT, Suriye'deki operasyonunda terör örgütü PKK/YPG'nin Derik tugayının sözde sorumlusu olan "Şibli Derik" kod adını kullanan Muhammed Azo'yu etkisiz hale getirdi.

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2023 17:00

MİT, Suriye'deki operasyonunda terör örgütü PKK/YPG'nin Derik tugayının sözde sorumlusu olan "Şibli Derik" kod adını kullanan Muhammed Azo'yu etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarına dayalı bilgilere göre, Muhammed Azo geçtiğimiz yıl MİT tarafından hedef alındı, ancak operasyondan yaralı olarak kurtuldu.

Tedavi amacıyla terör örgütü PKK/YPG tarafından yurtdışına gönderilen Azo'nun, Suriye'nin kuzeyindeki Derik'e geri dönmesinin tespit edilmesinin ardından MİT tarafından bir operasyon düzenlendi.

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin Derik'teki sözde tugay sorumlusu Muhammed Azo'yu Suriye'nin kuzeyindeki operasyonda etkisiz hale getirdi.

Hain eylemlerden aranıyordu

Muhammed Azo, Şırnak/Cizre-Silopi yolu üzerinde bulunan 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Yakacık Karakolu'na yapılan saldırıyla ilgili olarak aranıyordu. Saldırı, 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşmiş ve er Tarık Tarcan'ın şehit olduğu, üç askerin yaralandığı acı bir olaydır. Muhammed Azo, bu saldırının sorumlusu olarak aranıyor.

ABD ile işbirliği tatbikatının koordinasyon sorumlusu oldu

Muhammed Azo'nun terör örgütü içinde sözde tugay sorumluluğunu üstlendiği sırada, 7 Eylül 2022'de Suriye'nin kuzeyindeki Derik'te, 250 PYD/YPG'li teröristin ABD ile düzenlediği ortak tatbikatın koordinasyon sorumlusu olarak görevlendirildiği ve ABD askerleri ile dostane görüntüler verdiği tespit edilmişti.

Etiketler MİT ABD PYD YPG
Yorumlar