Anasayfa /  Foto Galeri

Milli Uzay Programı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye Uzay Ajansı başvuru koşulları

Milli Uzay Programı kapsamında 2 kişi Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkmış olacak. Başvurular arasından seçilen talihliler görev boyunca Uluslararası Uzay İstansyonunda bilimsel araştırma yapma şansı yakalayacak. İşte, Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru detayları...

Milli Uzay Programı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye Uzay Ajansı başvuru koşulları - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını duyurdu. Bu açıklama sonrasında uzay başvurusuyla ilgili detaylar gündem oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı detayları açıkladı. Peki, uzay başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte Milli Uzay Programı uzaya.gov.tr başvuru ekranı detayları…

Milli Uzay Programı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye Uzay Ajansı başvuru koşulları - Sayfa 2

Milli Uzay Programı çerçevesinde uzaya gitmek isteyenler uzay başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini vererek tarihini duyurduğu Milli Uzay Programı, başvuru şartları da belli oldu. Türk uzay yolcusu için başvurular uzaya.gov.tr adresinden alınacak. İlk aşamayı geçen başvuru sahiplerinden, sonraki değerlendirme aşamalarına geçebilmeleri için ek bilgi, belge, doğrulama, test, tetkik ve muayeneler istenecek. Türkiye Uzay Ajansı tarafından, başvurular arasından belirlenen iki kişi Cumhuriyet'in 100. yılında Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecek. Başvurular arasından seçilen talihliler görev boyunca Uluslararası Uzay İstasyonunda bilimsel araştırma yapma şansı yakalayacak.

Milli Uzay Programı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye Uzay Ajansı başvuru koşulları - Sayfa 3

UZAYA GİTMEK İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İlana başvuruda bulunmak için uzaya.gov.tr adresinden Başvuru Sistemi’ne kayıt olmak gerekmektedir. Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuruların en geç 23 Haziran 2022 tarihi saat 20:23'e kadar yapılması gerekmektedir.

Adaylar başvuruları esnasında Başvuru Sistemi’ne girmiş oldukları beyan ve belgelere göre değerlendirilecektir. Girilen bilgi ve belgelerin herhangi birinde eksik veya yanıltıcı bilgi olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır. İlk aşamayı geçen başvuru sahiplerinden, sonraki değerlendirme aşamalarına geçebilmeleri için ek bilgi, belge, doğrulama, test, tetkik ve muayeneler talep edilebilecektir.

Milli Uzay Programı başvuruları nasıl yapılır? İşte Türkiye Uzay Ajansı başvuru koşulları - Sayfa 4

TUA MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

Mülakata çağrılacak adaylar, detaylı değerlendirme süreci sonrasında belirlenecektir. Mülakat öncesinde veya sonrasında uygulanacak kapsamlı değerlendirme süreçlerinde elenen adaylar herhangi bir hak iddiasında bulunamaz. Seçilen 2 (iki) aday TUA veya TÜBİTAK bünyesinde istihdam edilecek ve 10 (on) yıl mecburi hizmet yükümlülüğü olacaktır.