Anasayfa /  Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, 5 ay içinde...

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti ve MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu. 5 ay detayı dikkat çekti . İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2022 15:16

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti ve MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu. 5 ay detayı dikkat çekti . İşte haberin detayları...

MEB resmen duyurdu! Bakan Özer tek tek açıkladı. Öğretmen, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren gelişmelerin detayları belli oldu. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'teki temasları kapsamında Şahinbey ilçesinde yapımı tamamlanan İbni Sina Anaokulunun açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İbni Sina Anaokulunun açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'de son 20 yıl içinde eğitim alanına önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Bu yatırımlar sayesinde çocukların eğitime erişiminin kolaylaştırıldığını anlatan Özer, kısa süre içinde de bu yatırımların okullaşma oranlarının yükselmesinde etkisinin görüldüğünü ifade etti.

Bakan Özer; sadece bina ve derslik yapmadıklarını, aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için de ciddi bir şekilde öğretmen alımlarının gerçekleştiğini belirterek "2000'li yıllarda 500 binler seviyesinde olan öğretmen sayısı, bugün 1,2 milyona ulaştı.

Yani bugün eğitim sistemimizde görev yapan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 75'i, son 19 yılda eğitim sistemine dâhil oldu. Diğer alanlardaki gibi eğitimde de bu devasa dönüşüm, güçlü bir liderlik gerektiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde eğitimde son 20 yıl, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren eğitim tarihine damgasını vuran en kritik dönem olmuştur. Ben, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza eğitime her zaman öncelik verdiği için, bütçelerde en büyük payı her zaman eğitime ayırdığı için hem şahsım hem de camiam adına en içten şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

"5 ay gibi kısa sürede 59 yeni anaokulunu hizmete aldık"

 Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye'de bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden büyük bir çabayla bir süreç yönetimi gerçekleştirdiğini kaydeden Özer, şöyle konuştu: "5 ay gibi kısa sürede 59 yeni anaokulunu ve 6 bin 950 yeni anasınıfını hizmete aldık. 214 yeni anaokulunun ihalesini tamamladık. Arsası bulunan 1095 anaokulunu yatırım bütçesine dâhil ettik. Yani 5 ay gibi kısa sürede anaokuluyla ilgili, okul öncesindeki dönemde okullaşmayla ilgili koymuş olduğumuz hedefte çok önemli bir mesafe aldık. 3 bin anaokulu yapmak için geriye kalan 1632 anaokulunda tüm illerimizde yeni arsalar buldukça yatırım bütçesine, programına dâhil etmeye çaba sarf ediyoruz. İşte bu gün 1600 yeni anaokulunun 138'ini Gaziantep'imize vermiş olduk. İstanbul'da yapacağımız bin yeni anaokulundan sonra en fazla anaokulu yapılan il olarak Gaziantep yer almaktadır. Bu yapacağımız yatırımların Gaziantep'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Gaziantep, sadece kendi yerel sorunlarını çözen bir şehir değil, aynı zamanda bölgesinde iyi örneklerle diğer illere örnek olan bir şehir olacak. Burada yetişen gençlerimizin geleceğin güçlü Türkiye'sinde ülkemizi bölgesinin lideri, dünyada sözü geçen bir ülke olmasında sorumluluklarını yerine getirecek gençler olmasını diliyorum. Açılışını yapacağımız İbni Sina Anaokulunun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Dilerim ki buralardan nice İbni Sinalar, nice Aziz Sancarlar yetişir."

Yorumlar