Anasayfa /  Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Özür Grubu Atama Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Mazeret Tayini Sonuçları Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Özür Grubu Atama Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Mazeret Tayini Sonuçları Sorgulama MEB 2019 Ağustos eş durumu tercihlerinin tamamlanmasının ardından 29 Ağustos 2019 itibarıyla mazeret tayini sonuçları açıklandı. MEB Personel Genel Müdürlüğü mazeret atama sonuçlarına haberimizde ulaşabilirisiniz.

Abone ol
Abone ol 30 Ağustos 2019 02:44

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Özür Grubu Atama Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Mazeret Tayini Sonuçları Sorgulama

MEB 2019 Ağustos eş durumu tercihlerinin tamamlanmasının ardından 29 Ağustos 2019 itibarıyla mazeret tayini sonuçları açıklandı. MEB Personel Genel Müdürlüğü mazeret atama sonuçlarına haberimizde ulaşabilirisiniz.

2019 yaz dönemi kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar da bugün 29 Ağustos 2019 itibarıyla açıklandı. Atama sonuçları e-Devlet üzerinden https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc/  adresinden erişilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, mazerete bağlı yer değişikliği için bekleyiş içerisinde bulunuyor. MEB’de kadrolu öğretmenlerin sağlık özrü, güvenlik durumu ya da eş durumu özründen dolayı yer değişikliği için başvuruda bulundu. Bu kapsamda MEB özür grubu tercih sürecinin de tamamlanmasının ardından bugün itibarıyla sonuçlar açıklanmış bulunuyor.

Daha önce yayımlanan özür grubu atama takvimi uyarınca 1. aşama başvurular 5 Ağustos ile 9 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınmıştı. Bu aşamada mazereti bulunan öğretmenler MEBBİS üzerinden ilk başvuruyu yapmıştı. Kurumları ile ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinden ilk başvurusu onay alan öğretmenler, 2. aşama başvurularının da tamamlanmasının ardından sıra sonuçlara gelmişti.

MEB atama takvimi kapsamında özür grubu tercihleri 22 Ağustos 2019 tarihinde başladı. İlk aşama başvurusunu yapan öğretmenler 27 Ağustos tarihine kadar, MEBBİS üzerinde kendilerine açılan okulları tercih etti. Atamalar hizmet puanı üstünlüğüne göre, sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirildi.

Sağlık, güvenlik veya aile birliğine bağlı özür grubu atamaları kapsamında ataması yapılan öğretmenler, 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren eski okullarından ilişiklerini kesip yeni okullarında göreve başlayabilecek.

Öğretmen atamaları mazeret tayin sonuçları sorgulama sayfası için TIKLAYINIZ


Yorumlar