Anasayfa /  Politika

MHP’li Celal Adan: Türkiye, ciddi güvenlik zaafiyeti ile karşı karşıya

MHP’li Celal Adan: Türkiye, ciddi güvenlik zaafiyeti ile karşı karşıya

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2016 14:54

ANKARA (CİHAN)- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, bir gün içinde 36 şehit verildiğini ifade ederek, “Ankara’da ve hemen ardından Diyarbakır’da askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik kalleşçe saldırılar; Türkiye’nin son derece ciddi bir güvenlik zaafiyetiyle karşı karşıya olduğunu bir kez daha çok acı biçimde göstermiştir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 24 saatte 36 şehit verilmesine dikkat çekerek, “Bir gün içinde verdiğimiz 36 şehit hepimizin ciğerini yakmıştır. Ankara’da ve hemen ardından Diyarbakır’da askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik kalleşçe saldırılar; Türkiye’nin son derece ciddi bir güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya olduğunu bir kez daha çok acı biçimde göstermiştir. Ankara’yı kana bulayan hainin Suriye’den mülteci kılığında elini kolunu sallayarak Türkiye’ye girmiş olması; ülkemizi yönetenlerin Ortadoğu politikasındaki yanlışlarının sonucudur. Bunların kibirleri ve ölçüsüzlüklerinin bedelini masum insanlarımız ödemektedir. 3 milyona yakın mültecinin kafalarına göre memleketin her yerinde geziyor olması, ülkemiz için artık kesin bir milli güvenlik sorunu halini almıştır. Kontrolsüz Suriyeliler meselesi artık Türkiye için bir beka meselesidir. Bunca insanın yakın, orta ve uzun vadede terör örgütlerinin ve Türk düşmanlarının maşası olmayacağının garantisi var mıdır?” diye sordu.

ADAN: ‘SABRIMIZ TAŞTI’ SÖZLERİ ARTIK İNANDIRICI DEĞİL

Celal Adan yaptığı yazılı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Sayın Başbakan’ın ve AKP Hükümeti’nin koro halinde her hainlik sonrası tekrarladığı ‘sabrımız taştı, lanetliyoruz’ türünden sözleri artık inandırıcılığını yitirmiştir. Taş olsa çatlardı. Ama bunların sabrının taşması için daha kaç tane vatan evladı hayatını kaybedecek, kaç tane daha şehit vereceğiz? AKP Hükümeti klişe lafların arkasına daha ne kadar sığınacak?” ifadelerine yer verdi.

‘HÜKÜMETİN BİRİNCİ GÖREVİ VATANDAŞINI KORUMAKTIR’

Türkiye’nin bir güvenlik duvarından yoksun bırakıldığını kaydeden Adan, şunları söyledi: “Türkiye’nin milli kimliğini, milli bilincini beğenmeyen ve bunlara adeta savaş açan AKP Hükümeti, Türkiye’yi her türlü virüse açık hale getirmiştir. Türkiye her taraftan bir virüs saldırısıyla karşı karşıya bırakılmıştır. Hükümetin birinci görevi vatandaşını korumaktır ve insanını yaşatmaktır. Vatandaşını koruyamayan, insanını yaşatamayan hükümet, hükümet değildir. Oysa AKP Hükümeti sadece kendini korumanın derdindedir. Kendini korumak için kanun çıkaran, sistem değiştirmeye yeltenen AKP, bunun yerine vatandaşımızı korumalı ve yaşatmalıdır.” CİHAN    

Yorumlar