Anasayfa /  Güncel

Metiner'den AK Parti'ye üstü kapalı siyaset eleştirisi

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabı Twitter'dan piyasaya çıkacak yeni kitabından paylaştığı bölümlerle AKP'nin siyasi anlayışına üstü kapalı eleştiriler getirdi.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2020 00:05

AKP'li eski Milletvekili Mehmet Metiner, piyasaya yeni çıkaracağı 'Siyasi Erdemler Risalesi' isimli kitabından AKP'nin siyasi anlayışına gönderme niteliği taşıyan dikkat çeken bölümler paylaşıyor.

Memleketçiliğin ve adam kayırmacılığın hızla yayıldığını ifade eden Metiner, "Siyasette modern zamanların kabilecilik anlayışı olan şehir milliyetçiliği bir virüs gibi yayılıyor" dedi.

Paylaşımın devamında şehirciliğin cahiliye adeti olduğunu belirten Metiner, "Şehirlisini akidesine düşman olsa bile tercih eden bir siyaset, cahiliye pisliği olan kabileciliği diriltmeye çalışan bir siyasettir" diye ifade etti.

Metiner ayrıca "Bizim siyasetimiz akideyi kabileciliğin üstünde tutan İlahi ve Nebevi anlayışa dayanmalıdır. Gayrısı bu dünyada fitneyi, öte dünyada hüsranı getirir" şeklindeki ifadeleri kullanması 18 yıldır iktidarda olan AKP'nin bu değerlere göre hareket etmediği imasında bulundu.

Yorumlar