Anasayfa /  Güncel

Metin Feyzioğlu'ndan CNN Türk'te gündemi sarsacak açıklamalar!

Metin Feyzioğlu'ndan CNN Türk'te gündemi sarsacak açıklamalar!

Abone ol
Abone ol 20 Ağustos 2016 12:04

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu CNN Türk'ün hafta sonu programına konuk oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Feyzioğlu önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Programın tamamı;

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

Prof Dr. Metin Feyzioğlu dokunulmazlık tartışmaları ile ilgili şu açıklamaları yaptı; Meseleye bir ulusal bir de uluslar arası hukuk açısından bakılabileceğini belirten Feyzioğlu, 3-4 ayca Reuters’e şöyle bir haber düştü ‘PKK dokunulmazlıkların kaldırılmasını heyecanla bekliyor’ Eğer düşmanınız bir şeyin yapılmasını istiyorsa, o zaman bir değil bin kere düşünmeniz lazım. Neden deyip bir soru işareti koyarak analizi öyle yapın…

İÇ POLİTİKATADA MÜMKÜN DEĞİL

Dokunulmazlık konusunda açıklamalarına devam eden Feyzioğlu, bunun cevabını bulmak iç politikada mümkün değil dış politikada ile doğrudan bağlantılı olan uluslar arası hukukta aramak gerekiyor. Özetin özeti şu dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte, Bölücü terör örgütü dünyaya dönerek ben terör örgütü değilim kurtuluş mücadelesi veren bir yapıyım demeye çalışıyor.

DEMİRTAŞ VE ARKADAŞLARI TUTUKLANABİLİR Mİ?

Türkiye Odalar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hakan Çelik’in Selahattin Demirtaş ve arkadaşları tutuklanabilir mi, böyle bir durum Türkiye gündemine girebilir mi sorusuna şu şekilde cevap verdi; Feyzioğlu, Girebilir. Şu andan sonra girebilir. Teröristle mücadele kuşkusuz silahla olur. Bana asla terörist silah bıraksın, teslim olsun. Ben PKK silah bıraksın diyen sevgi pıtırcığından olmadım.

DOKUNULMAZLIK KALKINCA YASAL SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TOBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Millietvekillerinin dokunulmazlıkları kalkmasıyla yasal sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi verdi. Feyzioğlu, Yasal tüzük bu milletvekillerine 4 ayrı aşamada yargılanmaya başlanmadan önce savunma hakkı vermiş.

MİLLETVEKİLLERİ NE YAPABİLİR?

Milletvekilleri bu aşamada hukuku aykırılık var diye 110 milletvekili imza toplarsa, anayasa mahkemesine iptal davası açmak mümkün. Siyasetçilerlerle PKK’lı teröristlerin kol kola gelmeleri hakkında düşüncelerini belirten Metin Feyzioğlu, bu durumu lanetliyorum, Bizim derdimiz adli yargı sürecin adil, tarafsız hale getirelim.

TESLİM OLAN PKK’LILAR NASIL YARGILANIR?

Feyzioğlu, teslim olan pkklıların ‘Silahlı terör örgütü üyesi’ olmaktan yargılanacağını söyledi. Teslim olanların kuşkusuz cezalarında indirimde olacağını ifade etti. Yargılanacaklar ve büyük ihtimalle mahkum olacaklar. Eğer zorla orada kaldıklarını gösteremezler…

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİLAHLA YENİYOR’

Feyzioğlu konuşmasının devamında, ‘PKK, Türkiye ordusu karşısında çok büyük zarar gördü ve geriliyor’

MHP’DE KURULTAY OLACAK MI? NASIL OLACAK?

MHP’de yaşanan Devlet Bahçeli ve muhalifler arasındaki kurultay tartışmasına değinen Feyzioğlu yasal süreç hakkında neler olacağı hakkında bilgi verdi. Metin Feyzioğlu ilk olarak Hukuk’un bağımsız, tarafsız ve adil olmasının ilk kural olduğunu ifade etti. MHP’nin Yargıtay’da kuşku oluştuğunu söyleyen Feyzioğlu, düzenleme heyetinin verdiği tarihten önce yargıtay’ın eline çoktan gelmiş olan dosya hakkında karar verilebilirdi. TR HABERLER / ÖZEL

Yorumlar
Çok Okunanlar