Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı 10 Ocak 2024 Hava Durum

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı 10 Ocak 2024 Hava Durum - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Marmara'nın doğusu'nun yüksekleri, Doğu Akdeniz ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Amasya, Ordu, Rize ve Artvin çevreleri, Samsun'un doğusu ve Nevşehir'in kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı 10 Ocak 2024 Hava Durum - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı 10 Ocak 2024 Hava Durum - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı 10 Ocak 2024 Hava Durum - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların: Marmara'nın doğusu'nun yüksekleri, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Amasya, Ordu, Rize ve Artvin çevreleri, Samsun'un doğusu ve Nevşehir'in kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve yer yer kuvvetli karlakarışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.