Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (İzmir dışında), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (İzmir dışında), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 17 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle güney, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.