Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısı! 7 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ve Eskişehir, Mersin çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısı! 7 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ve Eskişehir, Mersin çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısı! 7 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

 İç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde altında seyredeceği tahmin bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısı! 7 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Marmara'nın batasında kuvvetli (50-80 km/saat, Kıyı Ege’de yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sel ve kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısı! 7 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Yağışların, 07.01.2024 Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren Ege’nin batısı (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ve Marmara’nın batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli), zamanla Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.