Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarında İç kesimler ve Doğu Karadeni'de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli ve yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, çığ uyarısı 22 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'batısında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.