Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı uyarısı! Günlük Hava Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu akşam saatlerinde Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı uyarısı! Günlük Hava Tahmini - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu akşam saatlerinde Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı'nın güneyi ile Van'ın güney çevreleri ve kuzeyinde kuvvetli ve yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı uyarısı! Günlük Hava Tahmini - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı uyarısı! Günlük Hava Tahmini - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında bu akşam saatlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar yağışı uyarısı! Günlük Hava Tahmini - Sayfa 4

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI:

Yağışların; Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı'nın güneyi ile Van'ın güney çevreleri ve kuzeyinde kuvvetli ve yükseklerinde yer yer yoğun kar beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.