Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvet yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Sakarya ve Bilecik hariç) Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye ve Elazığ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den karla karışık yağmur ve kar yağışı, çığ uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji'den kuvvet yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Sakarya ve Bilecik hariç) Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Hatay, Osmaniye ve Elazığ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 18 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.