Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvet yağış, kuvvetli rüzgar sel, su baskını uyarısı! 20 Ocak 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz (Burdur dışında), İç Anadolu (Konya ve Karaman dışında), Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nu batısı ile, İzmir, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Mardin ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış, kuvvetli rüzgar sel, su baskını uyarısı! 20 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz (Burdur dışında), İç Anadolu (Konya ve Karaman dışında), Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nu batısı ile, İzmir, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Mardin ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, Trakya’nın yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın batısı, Kocaeli, Osmaniye, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Antalya'nın doğu, Adana’nın güney, Hatay’ın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvet yağış, kuvvetli rüzgar sel, su baskını uyarısı! 20 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış, kuvvetli rüzgar sel, su baskını uyarısı! 20 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Cumartesi) Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış, kuvvetli rüzgar sel, su baskını uyarısı! 20 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kocaeli, Osmaniye, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat çevreleri ile Antalya'nın doğu, Adana’nın güney, Hatay’ın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.