Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı! 23 Şubat Yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika açıklamasına göre, aralarında İstanbul'un da olduğu birçok kente sağanak yağış uyarısı yapıldı. Duyuruda, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Öte yandan akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un Anadolu Yakası'nda şiddetli gök gürlemeleri duyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde yağış, Avrupa Yakası'nda da etkili oldu. Peki 23 Şubat 2022 İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Kadıköy'de yağmur yağacak mı?

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı! 23 Şubat Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Ardahan dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı! 23 Şubat Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Burdur ve Kahramanmaraş’ın doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı! 23 Şubat Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 3

Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı! 23 Şubat Yarın hava nasıl olacak? - Sayfa 4

Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmuyor.