Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yoğun kar uyarısı | 15 Şubat 2020 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı peş peşe geldi. İstanbul ve birçok il için gelen kuvvetli kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor.MGM’nin hava tahmin raporunda yoğun kar yağışı ve beraberinde buzlanma, çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olunması istendi. İşte Meteoroloji son dakika hava durumu raporu ve İstanbul dahil olmak üzere il il kar yağışı uyarıları

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yoğun kar uyarısı | 15 Şubat 2020 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hafta için hava durumu raporu yayınlanırken son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Meteoroloji'nin bugün için yayımladığı raporda yoğun kar, kuvvetli yağış, don, buzlanma uyarısı ile beraber yurdun doğu kesimlerine ise çığ uyarısı yapıldı. İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının kıyılarda 5-15 cm, yüksek kesimlerde ise 20-30 cm'lik beyaz örtü bırakacağı da tahminler arasında…

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yoğun kar uyarısı | 15 Şubat 2020 hava durumu - Sayfa 2

KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK? PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!
Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli gibi birçok ilde etkisini gösteren kar yağışının 6 gün boyunca belirli kesimlerde etkisini sürdürmesi beklenirken Çarşamba günü ise neredeyse tüm yurtta kar yağışının beklendiği Meteorolojik tahminler arasında bulunuyor. Öte yandan uzun vadeli hava durumu tahminlerine göre; İstanbul'da yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yoğun kar uyarısı | 15 Şubat 2020 hava durumu - Sayfa 3

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kütahya, Uşak, Afyon ve Çorum çevrelerinde yoğun kar, İzmir, Manisa, Aydın kıyıları ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yoğun kar uyarısı | 15 Şubat 2020 hava durumu - Sayfa 4

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:
Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kütahya ve Afyon çevrelerinde yoğun kar(kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.