Anasayfa /  Hava durumu

Meteorolojiden hava durumu uyarısı: 3 ilde büyük alarm

Meteorlojiden yapılan hava durumu uyarısında Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı kesiminde hortum tehlikesi olduğu bildirildi.

Abone ol
Abone ol 29 Ocak 2019 16:34

Meteorolojiden yapılan son hava durumu verilerine göre, Türkiye'nin ılık ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Ancak yapılan açıklamada, Antalya ve Nersin için hortum uyarısı yapıldı. Bu illerde aynı zamanda dolu yağışı hakim olacak. 

Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıklarının, yurt genelinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredecek.Türkiye'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği ifade edildi. Meteorolojinin son hava durumu verileri doğrultusunda yurtta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı sistem etkili oalcak. Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 

Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı kesiminde hortum tehlikesi var. 

31 Ocak Perşembe günü yağışlı sistemin yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde etki alanını genişletecek. Kıyı kesimlerinde ise gök gürültülü sağanak yağış olacak. 

Çarşamba, perşembe günleri Ege ve Akdeniz'de rüzgarın,güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yağış anında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. 

Yetkililer ise oluşabilecek tehlikelere karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. 

Hava sıcaklığındai yükselişin cuma  günü yurdu terketmesi bekleniyor. Hatfasonu ise yurtta bir yağış beklenmiyor ve ülke genelinde sıcaklıklar etkili olacak. 


Yorumlar