Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den flaş uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geri geliyor... 28 Şubat hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Şubat hava durumu tahmin raporunu internet sitesi üzerinden paylaştı. Buna göre; Kırklareli ve Edirne'nin de aralarında olduğu çok sayıda il için kar uyarı yapıldı. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Meteoroloji'den flaş uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geri geliyor... 28 Şubat hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Konya, Adıyaman, Diyarbakır ve G. Antep çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den flaş uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geri geliyor... 28 Şubat hava durumu - Sayfa 2

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; bu akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında, gece saatlerinde Aydın, Muğla, Denizli ve Uşak çevrelerinde, yarın Afyonkarahisar, Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, zamanla Ankara, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den flaş uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geri geliyor... 28 Şubat hava durumu - Sayfa 3

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji'den flaş uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geri geliyor... 28 Şubat hava durumu - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.